Žltá cuketa rozžiari váš gril farbami

11. júna 2018

Kotleta, prsíčka či krkovička sú stálicami pri takmer každom letnom grilovaní. Ale čo tak svoj večer s priateľmi trocha ozvláštniť? Na to sa skvele hodí žltá cuketa, ktorú nájdete v týchto dňoch v našich obchodoch. Je oproti svojmu rozšírenejšiemu zelenému variantu ešte krehkejšia a chuťovo výraznejšia. Skúste ju grilovať spolu s mäsom, zemiakmi alebo hubami, ktoré všetky skvelo doplňuje. A pokiaľ nechcete zrovna grilovať, žltú cuketu môžete využiť aj pri dusení, do polievok alebo dokonca pri príprave lahodných sladkých lievančekov.

Žltú cuketu od slovenského dodávateľa Vitazel môžete nájsť v našich obchodoch za cenu 1,99 € za kg.

 

 

 

 

Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom

Čo budeme potrebovať:

  • 4 kuracie prsia
  • 3 cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka mletej paprika
  • štipka mletej rasce
  • štipka kari
  • štipka čili
  • štipka mletého zázvoru
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame olivový olej so všetkým korením. Pridáme lisovaný cesnak a nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Do zmesi naložíme kuracie mäso. Necháme naložené niekoľko hodín. Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a ešte na menšie plátky. Cuketu osolíme a necháme vypotiť. Prebytočnú vodu vysajeme papierovými obrúskami. Plátky cukety zvinieme, napicháme spoločne s kuracím mäsom na špajdle a dáme grilovať. Počas grilovania potierame ochuteným olivovým olejom. Grilujeme asi 15 minút.

Dobrú chuť!