Nátierka z mrkvy a červenej šošovice

12. septembra 2018

Táto mrkvovo-šošovicová nátierka trochu zaváňa exotikou. Objavujte nové chute!

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 8

Suroviny

  • 4 stredne veľké mrkvy, umyté a nakrájané na 5 cm kúsky
  • 1 ČL karí korenia
  • 1/2 hrnčeka surovej červenej šošovice, dôkladne premytej
  • 2 hrnčeky prefiltrovanej vody
  • 1/4 hrnčeka kúskov vlašských orechov
  • 1/4 hrnčeka čerstvých lístkov koriandra
  • 2 PL tahini
  • 2 ČL čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku, olúpaný a rozpučený
  • 3/4 ČL mletého koriandra
  • 3/4 ČL morskej soli, plus na dochutenie mrkvy
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1/8 ČL kajenského korenia
  • mleté čierne korenie
  • nakrájaná petržlenová vňať, na ozdobu
  • lúpané tekvicové semienka, na ozdobu
  • olivový olej