Steak s omáčkou z farebného korenia

17. októbra 2018

Viete, ako si pripraviť steak? S omáčkou z farebného korenia chutí fantasticky, či je pripravený well done, medium alebo blue rare.

Porcie: 2

Čas prípravy: 30 min.

Suroviny
400 g Rib eye alebo Striploin steak
2 ČL soli
2 PL štvorfarebného korenia
2 PL masla
250 ml smotany na varenie
50 ml javorového sirupu alebo 2 PL medu

Príloha podľa chuti:
Zemiaky
Zelené fazuľky so slaninou

Postup:

  1. Podrvíme korenie tak, aby nám ostali väčšie kúsky.
  2. Dôkladne posypeme mäso korením a mierne pozatláčame kúsky do mäsa.
  3. Poriadne rozpálime panvicu, položíme na ňu steak a opečieme z oboch strán podľa hrúbky mäsa a podľa chuti (blue rare 1 – 2 minúty, medium 4 minúty, well done 7 minút). Potom mäso odložíme z panvice.
  4. Znížime teplotu panvice, rozpustíme 1 PL masla, pridáme javorový sirup alebo med a dobre premiešame. Pridáme smotanu na varenie a ešte chvíľu miešame. Potom pridáme zvyšné maslo a varíme až kým omáčka nezhustne.
  5. Steak servírujeme s touto omáčkou.

Tip: Ako prílohu môžeme zvoliť zelené fazuľky opražené na slaninke alebo pečené zemiaky.