Steakový šalát s bylinkovým chlebom

24. októbra 2018

Steakový šalát je plnohodnotným jedlom pre tých, ktorí chcú zostať iba pri šaláte. A keď si k nemu doprajete ešte chrumkavý chlieb, skvele vás zasýti!

Porcie: 4

Čas prípravy: 25 minút

Suroviny
350 g Rib eye steak alebo Striploin steak, šalát ,cherry paradajky, 1 uhorka, 8 natvrdo uvarených vajec , 2 avokáda, olivový olej, čierne mleté korenie, soľ

Dresing
100 ml majonézy, 1 PL citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate, čierne mleté korenie, soľ

Bylinkový chlieb
4 krajce chleba , 1 strúčik cesnaku, 2 PL olivového oleja alebo masla, 2 PL nakrájaných byliniek na dochutenie (tymian petržlenová vňať )

Postup:

  1. Nakrájame paradajky a uhorku, umyjeme šalát, jednotlivé listy osušíme a otrasieme z nich prebytočnú vodu, avokádo nakrájame na plátky, olúpeme vajíčka a prekrojíme ich na polovicu.
  2. Pripravíme dresing: Pretlačíme strúčik cesnaku a zmiešame dokopy všetky suroviny na dresing.
  3. Steak opekáme na horúcej panvici z oboch strán asi 3 – 4 minúty (medium). A teraz sa pustíme do opekania na boku.
  4. Pridáme šalát, uhorku, avokádo, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čiernym korením a jemne, no dôkladne premiešame. Na zeleninu položíme vajíčka.
  5. Steak nakrájame na pásiky. Uložíme ich na pripravený šalát a polejeme dresingom.
  6. Podávame s bylinkovým chlebom: nakrájame bylinky a zmiešame ich s olivovým olejom alebo maslom. Krajce chleba potrieme cesnakom, jemne pokvapkáme pripraveným olejom s bylinkami alebo potrieme bylinkovým maslom a dáme na pár minút zapiecť.

Tip: Ak vám ešte zvýšilo trochu bylinkového oleja, iba ho zmiešajte s čistým olivovým olejom, pridajte trochu soli a môžete si doň namáčať chlebík.