Citrusový obrátený koláč

5. decembra 2018

Inšpirovali sme sa obráteným jablkovým koláčom a upiekli sme obrátený citrusovník. Výsledok je farebný a šťavnatý.

Čas prípravy: 100 minút

Počet porcií: 20

Suroviny

300 g múky, 4 vajcia, 200 g hnedého cukru, 50 g bieleho cukru, 2 ČL prášku do pečiva, ½ ČL mletej škorice, 250 ml mlieka, 100 g masla, štipka soli,

Citrusové ovocie podľa chuti: Pomaranče, Mandarínky, Grapefruit, Limeta

Postup
1. Plech potrieme maslom a posypeme bielym cukrom.
2. Citrusy ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rozložíme na vymastený plech tesne vedľa seba.
3. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
4. Celé vajcia vyšľaháme do peny, pridáme hnedý cukor a šľaháme 5 minút.
5. Pridáme múčnu zmes a zmiešame dokopy.
6. V hrnci zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom maslo. Vlejeme do cesta, vymiešame a nalejeme na rozložené citrusy.
7. Pri 175 °C pečieme asi 45 minút.
8. Upečený koláč necháme 20 minút chladnúť, potom vyklopíme na podnos a nakrájame.