Mandarínkový koláč

10. januára 2019

Suroviny: 

CESTO:
• 200 g múky
• 100 g masla
• 100 g cukru
• vanilkový cukor
• vajce
• 4 veľké mandarínky

KRÉM:
• 350 g mascarpone
• 100 g bielej čokolády
• šťava vytlačená z dvoch mandarínok

1. Preosiatu múku vysypte na kuchynskú dosku, pridajte cukor, vajce a na kocky nakrájané maslo. Následne všetko rýchlo posekajte nožom, aby vzniklo cesto konzistencie mrveničky. Uhneťte na jednoliatu masu, vyformujte gule, zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
2. Rúru rozohrejte na 180 °C. Cesto rozvaľkajte a vložte do formy. Ešte pred vložením do rúry poprepichujte vidličkou, zakryte papierom a zaťažte napríklad suchým hrachom. Pečte cca 10 minút, potom záťaž odstráňte. Pečte ešte 15 minút, kým cesto jemne nesčervenie.
3. Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a rozmixujte s mascarpone vo
vysokej nádobe. Nakoniec pridajte mandarínkovú šťavu a dôkladne premiešajte. Hotový krém natrite na vychladnuté
cesto. Všetko ozdobte mesiačikmi mandarínky.