Ryba s mandarínkami

23. januára 2019

2 kusy rybieho filé s kožou (každý cca 450 g)
2 lyžice olivového oleja
mandarínková kôra
kôra z polovice citróna
nadrobno nasekaný fenikel

OMÁČKA:
½ lyžičky feniklových semienok
100 ml mandarínkovej šťavy
šťava z celého citróna
citrón
feniklové lístky
130 g vychladnutého masla nakrájaného na kocky
2 mandarínky

1. Rúru rozohrejte na 200 °C. Mandarínky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky a citrón na plátky. Rybu umyte, osušte a uložte kožou smerom dole na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, obložte polovicou nakrájaných citrusov a ochuťte. Pečte v rúre 8 – 10 minút.
2. Na veľkej panvici krátko osmažte feniklové semienka. Prilejte citrónovú a mandarínkovú šťavu a ochuťte. Priveďte
do varu a za stáleho miešania pridávajte po troche maslo. Keď bude mať omáčka dostatočne hustú a hladkú konzistenciu, pridajte do nej mesiačiky mandarínky, kúsky citróna a feniklové lístky, priveďte do varu a odložte nabok. Upečenú rybu podávajte s omáčkou a ozdobte ovocím.