Penne s kuracím mäsom

14. februára 2019

Vychutnajte si cestoviny s kuracím mäsom a syrovo-smotanovou omáčkou.

Čas: 35 min

Porcií: 4

Suroviny
250 g celozrnných penne, 2 vykostené kuracie stehná, 2 PL masla, hrsť sušených húb, 180 ml smotany na šľahanie, 75 g strúhaného  parmezánu, hrsť čerstvej petržlenovej vňate, korenie, soľ

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme.
  2. Kuracie mäso osolíme, okoreníme, nakrájame na kocky. Hríby namočíme do vody.
  3. Kuracie mäso osmažíme na masle asi 10 minút. Mäso vyberieme a odložíme bokom
  4. Z hríbov vyžmýkame vodu a opečieme ich v kuracom výpeku 5 minút.
  5. Do panvice pridáme mäso, nastrúhaný syr, zalejeme vodou z cestovín a smotanou.
  6. Prevaríme, pridáme uvarené penne a dobre premiešame.

Tip: Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom.