Špagety v bazalkovej omáčke

20. februára 2019

Špagety v bazalkovo-smotanovej omáčke s lahodnou chuťou čerstvých potravín sú hotové za pol hodiny.

 

Čas: 35 minút

Porcií: 2 – 3

Suroviny
350 g špagiet, hrsť bazalkových listov, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml smotany na varenie, 50 ml kyslej smotany, 30 g parmezánu, 6 – 8 cherry paradajok, olivový olel, soľ, korenie

Postup:

  1. Špagety uvaríme podľa návodu.
  2. Na rozohriatom oleji orestujeme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme nakrájané lístky bazalky, strúhaný parmezán a zalejeme smotanami. Osolíme, okoreníme. Na miernom ohni varíme 10 minút.
  4. Hotovou omáčkou polejeme špagety.
  5. Podávame zmiešané s nakrájanými plátkami paradajok.