Varenie bez zvyškov: RAW cuketové špagety, pesto zo sušených paradajok, tekvicové a slnečnicové semienka

7. mája 2019

Priniesli sme ďalší spôsob, akým sa dá znižovať plytvanie potravinami, tentoraz v domácnosti a v kruhu kolegov. Pripravili sme pre vás sériu špecializovaných workshopov o varení bez zvyškov. Ak ste workshop nestihli, to vôbec nevadí. Postupne vám predstavíme všetky dobroty, ktoré sme spoločne navarili. Dajte si RAW cuketové špagety spolu s nami!

Suroviny na 10 porcií:

10 ks Cuketa

10 ks Chipsy z bagety

200 g Prosciutto crudo

Soľ, korenie čierne z mlynčeka

 

Suroviny na pesto:

250 g Olivový olej

150 g Sušené paradajky

50 g Bazalka čerstvá

30 g Slnečnicové semienka

30 g Tekvicové semienka

50 g Parmezán

Soľ, korenie čierne z mlynčeka

 

Postup: Poriadne umytú cuketu nastrúhame pomocou škrabky na dlhé špagety. Pesto pripravíme v mixéri z uvedených surovín tak, aby nám vznikla hrubozrnná štruktúra, nie kaša. Pesto zamiešame s cuketovými špagetami. Malé množstvo semiačok si môžeme nechať na dekoráciu. Pri podávaní pridáme sušenú šunku. Cuketové špagety môžeme použiť ako predjedlo podávané na pečive.

Dobrú chuť!