Paradajky plnené mletým mäsom

19. júna 2019

Paradajky s mletým mäsom a syrom, podávané s rajčinovou omáčkou, skúste ako alternatívu plnenej papriky.

Čas prípravy: 60 minút

Počet porcií: 4

Suroviny:

200 g mletého mäsa
50 g strúhanky
60 g strúhanej mozzarelly
1 žĺtok
1 malá šalotka
2 PL nakrájanej petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 PL paradajkového pretlaku
1 kg väčších paradajok
lístky bazalky
soľ
korenie
olej

Postup:

  1. Šalotku nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a spolu so šalotkou osmažíme na troche oleja.
  2. Mäso zmiešame s cesnakom, šalotkou, strúhankou, žĺtkom, mozzarellou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme, okoreníme.
  3. Z paradajok odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.
  4. Paradajky položíme hore dnom, aby z nich vytiekla prebytočná šťava.
  5. Potom ich naplníme mäsom, prikryjeme vrchmi a pečieme pri 180 °C asi 30 až 40 minút.
  6. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vnútra paradajok, paradajkový pretlak a varíme, kým sa paradajky nerozvaria. Dochutíme soľou a korením.
  7. Upečené paradajky podávame s paradajkovou šťavou a čerstvým chlebom, dekorované lístkami bazalky.