Varenie bez zvyškov: Šalát zo špenátu, hrášku, feniklu, hrušky a hráškovej zálievky

25. júna 2019

Priniesli sme ďalší spôsob, akým sa dá znižovať plytvanie potravinami, tentoraz v domácnosti a v kruhu kolegov. Pripravili sme pre vás sériu špecializovaných workshopov o varení bez zvyškov. Ak ste workshop nestihli, to vôbec nevadí. Postupne vám predstavíme všetky dobroty, ktoré sme spoločne navarili. Dajte si šalát zo špenátu, hrášku, feniklu, hrušky a hráškovej zálievky spolu s nami!

Suroviny na 10 porcií:

500 g Listový baby špenát čerstvý

500 g Šalátové srdiečka (Little Gem Hearts)

100 g Reďkovka červená

500 g Zelený hrášok

500 g Fenikel (feniklové stonky)

500 g Hruška

2 ks Limetka

200 g Olivový olej

50 ml Aceto balsamico biele

45 g Cukor

 

Postup:

Reďkovku umyjeme a nakrájame na jemné plátky do studenej vody. Očistené šalátové listy zamiešame so špenátom a ½ dávkou hrášku (čerstvý alebo mrazený). Očistený fenikel nakrájame na jemné rezance, hrušku bez kože a jadier na jemné plátky, ktoré zastrekneme šťavou z limetky. Druhú polovicu hrášku si rozmixujeme najemno s olejom, acetom balsamicom a cukrom.  Takto vytvoríme zálievku, ktorú podľa potreby môžeme zriediť  hruškovým džúsom alebo vodu. Šalát, špenát, hrášok, hrušku, fenikel a hráškovú zálievku zamiešame spoločne a dekorujeme reďkovkou a feniklovými stonkami.

Dobrú chuť!