Varenie bez zvyškov: Kalerábová polievka s wakame riasami

13. júla 2019

Priniesli sme ďalší spôsob, akým sa dá znižovať plytvanie potravinami, tentoraz v domácnosti a v kruhu kolegov. Pripravili sme pre vás sériu špecializovaných workshopov o varení bez zvyškov. Ak ste workshop nestihli, to vôbec nevadí. Postupne vám predstavíme všetky dobroty, ktoré sme spoločne navarili. Dajte si kalerábovú polievku s wakame riasami spolu s nami!

 

Suroviny na 10 porcií:

600 g Kaleráb

400 g Jablká zelené (Granny smith)

100 g Cibuľa

100 ml Olej

0,12 g Šafrán

70 g Maslo

Soľ

Korenie čierne z mlynčeka

Limetková šťava

300 g Wakame riasa so sezamom (hotová uvarená)

 

Postup:

Na svetlom cibuľkovom základe orestujeme očistený a nakrájaný kaleráb. Zalejeme vodou, osolíme a necháme variť do mäkka. Cca 5 min. pred koncom varu pridáme očistené jabĺčka a šafran. Keď je všetko uvarené, suroviny rozmixujeme na hladké pyré a podľa hustoty konzistencie dolejeme vodu a prevaríme. Polievku dochutíme a na záver zjemníme maslom. Podávame s riasou wakame.

TIP: Na obmenu môžeme použiť rôzne druhy vložiek, ako napr. ochutené halušky s bylinkami (petržlenové halušky).

Dobrú chuť!