Varenie bez zvyškov: Uhorková polievka s mozzarellou

9. augusta 2019

Priniesli sme ďalší spôsob, akým sa dá znižovať plytvanie potravinami, tentoraz v domácnosti a v kruhu kolegov. Pripravili sme pre vás sériu špecializovaných workshopov o varení bez zvyškov. Ak ste workshop nestihli, to vôbec nevadí. Postupne vám predstavíme všetky dobroty, ktoré sme spoločne navarili. Dajte si uhorkovú polievku s mozzarellou spolu s nami!

 

Suroviny na 10 porcií:

120 g Uhorka šalátová

400 g Mozzarella guľky

500 g Ľad drvený

10 g Kôpor čerstvý

150 ml Olivový olej

500 g Kyslá smotana min. 16%

300 g Jablká zelené

2 ks Limetka

Soľ

Korenie

1 ks Žerucha čerstvá

 

Postup:

Dôkladne umytú uhorku ošúpeme škrabkou na julienne (vytvorenie dlhých rezancov), ktoré zblanžírujeme v horúcej vode 1 min. a zprudka schladíme.  Jadro uhorky vydlabeme a rozmixujeme na hladké pyré. Zostatok uhorky a očistené jabĺčka nakrájame na jemné kocky, ktoré zastrekneme limetkovou šťavou. Pridáme uhorkové pyré, zamiešame, dochutíme soľou, korením a čerstvým kôprom. Podľa potreby pridáme studenú vodu a ľadovú drť. Pri servírovaní vkladáme do polievky mozzarellu, kyslú smotanu a žeruchu. Na záver polievku prelejeme olivovým olejom.

Dobrú chuť!