Varenie bez zvyškov: Tvarohová pena s jablkovým pyré, čerstvé jabĺčko, mrvenička

3. októbra 2019

Priniesli sme ďalší spôsob, akým sa dá znižovať plytvanie potravinami, tentoraz v domácnosti a v kruhu kolegov. Pripravili sme pre vás sériu špecializovaných workshopov o varení bez zvyškov. Ak ste workshop nestihli, to vôbec nevadí. Postupne vám predstavíme všetky dobroty, ktoré sme spoločne navarili. Dajte si tvarohovú penu s jablkovým pyré, čerstvým jabĺčkom a mrveničkou spolu s nami!

 

Suroviny na 10 porcií:

600 g Tesco Tvaroh jemný

250 ml Smotana na šľahanie 33%

60 ml Sirup z jabĺčok

 

750 g Jablká čerstvé

2 ks Citrón

1 ks Vanilkový cukor

150 g Med alebo cukor

650 ml Voda

3 ks Klinček

 

20 ks Piškóty dlhé

100 g Cookie čokoládový

100 g Vlašské orechy drvené

Postup:

Z vody, medu, citrónovej šťavy, vanilkového cukru a klinčekov si pripravíme sirup, ktorý necháme zovrieť.  Po odstavení, vložíme do horúceho sirupu jabĺčka nakrájané na kolieska a necháme postáť 10 min. Jabĺčka vyberieme a sirup môžeme ešte zredukovať a následne  nechať vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do peny a spojíme s jemným tvarohom a vychladeným sirupom. Do formy alebo na tanier prekladáme jabĺčko, tvarohovú penu, piškóty, jabĺčko a penu. Posypeme rozdrvenými cookies a vlašskými orechmi.

Dobrú chuť!