Majstri grilu: Grilované zemiaky v alobale plnené syrom a zeleninou

2. júna 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

40 min.
5 porcií

Suroviny

5 veľkých zemiakov
soľ a čierne korenie
100 g žltého syra, napríklad ementálu
2 paradajky
hrsť pažítky

Postup

1.) Zemiaky uvarte domäkka. Vyberte z hrnca, osušte a pozdĺžne narežte.
2.) Vyberte dužinu a zmiešajte ju s nastrúhaným syrom, na kocky nakrájanými paradajkami a nadrobno nakrájanou pažítkou.
3.) Zemiaky naplňte, zabaľte do alobalu a grilujte na grile, kým sa syr nezačne roztápať. Podávajte s čerstvo nasekanou pažítkou.