Majstri grilu: Hotdogy s párkom zabaleným v slanine s kapustou a cibuľkou

9. júna 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

20 min.
2 porcie

Suroviny

2 Tesco Grill Master hotdog veky
2 Tesco Grill Master párky v slanine
soľ a čierne korenie
lyžička oregana
lyžička tymianu
200 g marinovanej červenej kapusty
osmažená cibuľka
1 lyžička olivového oleja

Marinovaná červená kapusta:
hlávka červenej kapusty
500 ml bieleho vínneho octu
10 zrniečok korenia štyroch farieb
10 zrniečok nového korenia
1 malý zázvor
5 g plátkov čili
2 bobkové listy
soľ

Horčicový dip:
¼ pohára žltej francúzskej horčice
¼ pohára medu
1 – 2 lyžičky údenej papriky
½ lyžičky soli
½ hrste petržlenovej vňate

Postup

MARINOVANÁ KAPUSTA:

1.) Odrežte tvrdé vonkajšie časti kapusty, hlávku prerežte na polovicu a odstráňte hlúb. Zvyšnú časť narežte, posypte soľou, prikryte a nechajte odpočívať cez noc.
2.) V hrnci pripravte zálievku: ocot, čierne korenie, nové korenie, nastrúhaný zázvor, čili a bobkový list zalejte vodou a všetko priveďte do varu. Pridajte kapustu aduste asi 20 minút.
3.) Následne kapustu vložte do pohárov, uzavrite a pasterizujete 20 minút. Horúce poháre otočte hore dnom, prikryte a nechajte vychladnúť.

HOTDOGY:

1.) Žemle pozdĺžne prerežte, vnútro pomastite troškou olivového oleja a grilujte asi 2 minúty, až kým nebudú zlatisté.
2.) Párky so slaninou posypte čiernym korením, soľou a grilujte z každej strany.
3.) Suroviny na dip zmiešajte v miske. Na záver posypte nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
4.) Do teplých žemlí vložte párky a kapustu, pridajte oregano, tymian a horčicovú omáčku. Všetko bohato obložte osmaženou cibuľkou.