Majstri grilu: Šalát s quinoou, grilovaným syrom halloumi a figami

16. júna 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

20 min.
2 porcie

Suroviny

240 g Tesco Grill Master prírodný syr
100 g quinoy
3 lyžičky olivového oleja
hrsť rukoly
4 figy
niekoľko lístkov mäty
1 citrón
1 lyžička medu
soľ a čierne korenie

Postup

1.) Rozohrejte gril. Syr Halloumi nakrájajte na plátky, potrite olivovým olejom a grilujte z oboch strán.
2.) Quinou zalejte vriacou vodou a varte pod pokrievkou, kým nevsiakne tekutinu a nezväčší svoj objem. Preceďte cez sitko.
3.) Zmiešajte dve lyžičky olivového oleja s lyžičkou citrónovej šťavy, pridajte med, soľ a čierne korenie.
4.) Uvarenú quinou zmiešajte s rukolou a bylinkami, pridajte na polovicu narezané figy, grilovaný syr a polejte vopred pripraveným dresingom. Podávajte s čerstvou mätou.