Majstri grilu: Hovädzí flank steak na grile s rajčinami, šampiňónmi a jogurtovým dipom

23. júna 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

25 min.
2 porcie

Suroviny

2 Tesco hovädzie flank steaky
250 g Tesco Grill Master šampióny na gril
250 g Tesco Cherry paradajky Trimix
1 lyžička rozmarínu
1 lyžička oregana
1 lyžička bazalky
1 lyžička repkového oleja
1 strúčik cesnaku
1 lyžička plátkov čili

Dip:
250 ml bieleho jogurtu
1 limetka
soľ a čierne korenie
niekoľko lístkov mäty

Postup

1.) Šampiňóny nakrájajte na tenké plátky, pridajte rozmarín, soľ a čierne korenie a grilujte.
2.) Paradajky ochuťte oreganom a sušenou bazalkou a grilujte, až kým nezačnú púšťať šťavu.
3.) Steaky ochuťte soľou a korením a grilujte. Odložte na horúci tanier prikrytý alobalom asi na 5 minút – vďaka tomu bude mäso mäkšie.
4.) Zmiešajte suroviny na dip: jogurt, limetkovú kôru a šťavu, nadrobno nasekanú mätu, soľ a čierne korenie. Vložte do chladničky asi na 20 minút.
5.) Steaky podávajte s jogurtovou omáčkou, grilovanými paradajkami a šampiňónmi.