Majstri grilu: Grécka kofta s grilovaným pita chlebom a citrónovým dipom

30. júna 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

25 min.
3 porcie

Suroviny

500 g Tesco mleté hovädzie mäso
50 ml hustého bieleho jogurtu
soľ a čierne korenie
3 strúčiky cesnaku
1 limetka
2 lyžice oleja
1 lyžička sladkej papriky
1 lyžička rasce
1 lyžička rozmarínu
1 lyžička oregana
niekoľko lístkov petržlenovej vňate
niekoľko lístkov mäty
2 pita chleby

Postup

1.) Jogurt zmiešajte s vytlačenou limetkovou šťavou, pridajte soľ a čierne korenie, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, strúčiky cesnaku a mätu. Asi na 20 minút odložte do chladničky.
2.) Mäso ochuťte soľou, čiernym korením, oreganom, rozmarínom, paprikou a rascou. Pridajte olej a zľahka ho spracujte rukou. Vyformujte malé valčeky, napichnite ich na špajdle a grilujte zo všetkých strán.
3.) Pred podávaním môžete pokvapkať mäso limetkovou šťavou. Koftu ponorte do dipu a podávajte so zohriatym chlebom pita.