Majstri grilu: Hotdogy inšpirované chuťou Mexika s klobáskou a guacamole

14. júla 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

20 min.
2 porcie

Suroviny

2 Tesco Grill Master hotdogy veky
2 Tesco Grill Master papriková klobása
lyžica olivového oleja
100 g nachos

Guacamole:
2 veľké avokáda
1 limetka
hrsť koriandra
1 zelená čili paprička
1 biela cibuľa
soľ

Paradajková salsa:
½ hrste petržlenovej vňate
soľ a čierne
korenie
2 limetky
2 lyžice olivového oleja
2 paradajky
2 biele cibule
2 červené čili papričky

Postup

GUACAMOLE:

  1. Avokádo prerežte na polovicu a vyberte kôstku. Dužinu vložte do misky, pridajte limetkovú šťavu, nadrobno nakrájané čili papričky, cibuľu, soľ a zmiešajte. Posypte nadrobno nasekaným koriandrom.

PARADAJKOVÁ SALSA:

  1. Paradajky s cibuľou okoreňte a spolu s chilli papričkami opečte na grile.
  2. Po vychladnutí obsah panvice rozmixujte, pridajte limetkovú šťavu, koriander a trošku olivového oleja. Prebytočnú vodu zlejte.

HOTDOGY:

  1. Klobásky ugrilujte. Žemle pozdĺžne narežte, omastite troškou olivového oleja a grilujte cca 2 minúty, kým nebudú chrumkavé.
  2. Do teplých žemlí vložte klobásky, pridajte guacamole, paradajkovú salsu a posypte rozdrobenými nachos