Majstri grilu: Šťavnatý dvojitý hamburger na grile so zeleninovými hranolčekmi

21. júla 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

40 min.
2 porcie

Suroviny

2 Tesco Grill Master Hamburger žemle so sezamovými semienkami
4 Tesco Grill Master hovädzí burger
1 paradajka
4 lístky hlávkového alebo rímskeho šalátu
2 červené cibule
2 plátky žltého syra, napríklad goudy
4 lyžice kečupu
2 kyslé uhorky

Horčicovo-medový dip:
3 lyžice horčice
3 lyžice medu
3 lyžice bieleho jogurtu
soľ a čierne korenie
1 lyžica petržlenovej vňate

Hranolčeky:
4 mrkvy
2 petržleny
1 lyžička himalájskej soli
1 lyžička oregana
1 lyžička rozmarínu
2 lyžice olivového oleja
½ lyžičky plátkov čili

Postup

1.) Na menšie kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen položte na tácku a pokvapkajte olejom, posypte plátkami čili a koreninami. Grilujte zhruba 30 minút.
2.) Žemle na hamburger ohrejte na rošte. Uhorky nakrájajte na tenké plátky, červenú cibuľu na kolieska a paradajky na hrubé plátky. Horčicu zmiešajte s medom, jogurtom a koreninami.
3.) Hotové hovädzie fašírky grilujte 5 minút z každej strany.
4.) Suroviny striedavo položte na žemľu a polejte horčicovým dipom. Podávajte so zeleninovými hranolčekmi.