Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor? Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!
50 min.
4 porcie
Suroviny
2 baklažány
2 lyžice citrónovej šťavy
soľ
1 lyžica olivového oleja extra virgin
1 strúčik cesnaku
½ lyžičky rímskej rasce
2 lyžice pasty tahini
1 granátové jablko
1 mrkva
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žltá paprika
3 chleby pita
½ zväzku petržlenovej vňate
Postup
1.) Gril rozohrejte na 190 ˚C. Baklažány umyte a pomocou vidličky v nich urobte dierky. Položte na kúsok alobalu a následne na mriežku grilu. Pečte asi 45 minút, kým sa zelenina nezačne zmršťovať a kôrka nebude tenká a upečená.
2.) Upečené a vychladnuté baklažány prerežte na polovicu. Veľkou lyžicou vyberte dužinu, vložte ju do misky a rozmixujte. Pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a koreniny.
3.) Hotový dip polejte olivovým olejom a posypte jadierkami z granátového jablka. Podávajte s chlebom pita a na menšie kúsky nakrájanou zeleninou.