Majstri grilu: Baba ganuš

28. júla 2020

Je pred nami grilovacia sezóna, ktorá bude tento rok trochu iná. Máte záhradu, terasu alebo dvor?  Toto je potom pre vás skvelá správa. Môžete si vychutnať skvelú večeru každý večer priamo z grilu. Najlepšie na tom je, že chutné grilované špeciality si môžete pripraviť aj v interiéri na klasickom sporáku alebo v trúbe. Tak poďte do toho!

50 min.
4 porcie

Suroviny

2 baklažány
2 lyžice citrónovej šťavy
soľ
1 lyžica olivového oleja extra virgin
1 strúčik cesnaku
½ lyžičky rímskej rasce
2 lyžice pasty tahini
1 granátové jablko
1 mrkva
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žltá paprika
3 chleby pita
½ zväzku petržlenovej vňate

Postup

1.) Gril rozohrejte na 190 ˚C. Baklažány umyte a pomocou vidličky v nich urobte dierky. Položte na kúsok alobalu a následne na mriežku grilu. Pečte asi 45 minút, kým sa zelenina nezačne zmršťovať a kôrka nebude tenká a upečená.
2.) Upečené a vychladnuté baklažány prerežte na polovicu. Veľkou lyžicou vyberte dužinu, vložte ju do misky a rozmixujte. Pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a koreniny.
3.) Hotový dip polejte olivovým olejom a posypte jadierkami z granátového jablka. Podávajte s chlebom pita a na menšie kúsky nakrájanou zeleninou.