Doba prípravy: 40 min.
Počet porcií: 2
- 500 g Tesco flank steaku • 1 veľký citrón • ½ lyžičky soli • lyžička
čierneho korenia • olej • lyžica masla • lyžica medu • lyžica sójovej omáčky• lyžica sušeného tymianu
ŠPENÁT: • hrsť čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku • 3 lyžice kyslej
smotany • ½ malej bielej cibuľky • 2 lyžice vody
ZEMIAKOVÁ KAŠA: • 500 g zemiakov
- ½ lyžičky soli • 4 lyžice masla • 3 lyžice kyslej smotany
- Vo veľkej miske zmiešame 3 lyžice oleja, sójovú omáčku, med, citrónovú
kôru, šťavu a tymian. Do zmesi vložíme celé mäso a marinujeme približne 25 minút.
- Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo a počkáme, kým
sa suroviny nespoja. Vložíme mäso a smažíme asi 4 minúty.
- Keď je mäso hotové, na troške olivového oleja smažíme asi 3 minúty
dva nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. Pridáme pol lyžičky soli,
čierne korenie, umytý špenát. Počkáme približne minútu a následne vlejeme smotanu a 2 lyžice vody. Smažíme a občas premiešame. Keď sa smotana
trošku zredukuje a listy špenátu stratia objem, môžeme podávať.
- Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Dôkladne
scedíme, chvíľu počkáme, pridáme maslo a vyšľaháme. Následne pridáme
smotanu a vyšľaháme na hladkú konzistenciu.