STEAK S CITRÓNOVOU OMÁČKOU, ŠPENÁTOM A ZEMIAKOVÁ KAŠA

29. decembra 2020

Doba prípravy: 40 min.

Počet porcií: 2

  • 500 g Tesco flank steaku • 1 veľký citrón • ½ lyžičky soli • lyžička

čierneho korenia • olej • lyžica masla • lyžica medu • lyžica sójovej omáčky• lyžica sušeného tymianu

ŠPENÁT: • hrsť čerstvého špenátu

  • 2 strúčiky cesnaku • 3 lyžice kyslej

smotany • ½ malej bielej cibuľky • 2 lyžice vody

ZEMIAKOVÁ KAŠA: • 500 g zemiakov

  • ½ lyžičky soli • 4 lyžice masla • 3 lyžice kyslej smotany
  1. Vo veľkej miske zmiešame 3 lyžice oleja, sójovú omáčku, med, citrónovú

kôru, šťavu a tymian. Do zmesi vložíme celé mäso a marinujeme približne 25 minút.

  1. Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo a počkáme, kým

sa suroviny nespoja. Vložíme mäso a smažíme asi 4 minúty.

  1. Keď je mäso hotové, na troške olivového oleja smažíme asi 3 minúty

dva nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. Pridáme pol lyžičky soli,

čierne korenie, umytý špenát. Počkáme približne minútu a následne vlejeme smotanu a 2 lyžice vody. Smažíme a občas premiešame. Keď sa smotana

trošku zredukuje a listy špenátu stratia objem, môžeme podávať.

  1. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Dôkladne

scedíme, chvíľu počkáme, pridáme maslo a vyšľaháme. Následne pridáme

smotanu a vyšľaháme na hladkú konzistenciu.