ZUBÁČ S KUSKUSOM A ČERVENOU REPOU

12. januára 2021

Doba prípravy: 25 min.

Počet porcií: 2

  • 500 g Tesco filé zo zubáča • 200 g kuskusu • 3 ošúpané a uvarené stredne

veľké červené repy • olej • ½ lyžičky soli • lyžička bieleho korenia • 4 ks

vlašských orechov • 4 ks lieskových orechov • 1 cibuľa • 2 strúčiky

cesnaku • 1 lyžička horčice (napríklad dijonskej) • 25 ml vínneho octu • pohár

zeleninového vývaru • malá hrsť petržlenovej vňate • malá hrsť kôpru • ½ citróna

  1. Na rozohriatej panvici s troškou olivového oleja osmažíme nadrobno

nasekaný cesnak a cibuľu. Pridáme kuskus a smažíme asi 2 minúty. Prilejeme

polovicu zeleninového vývaru, aby sme zaliali celý kuskus. Varíme zhruba 8 minút, kým kuskus nevstrebe vodu. Zľahka miešame a postupne pridávame uvarenú a vychladnutú

červenú repu, ktorú sme predtým nakrájali na drobné kocky. Prisypeme

nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, pridáme horčicu, vínny ocot, olivový olej a ochutíme soľou

a čiernym korením. Všetko dôkladne zmiešame a odložíme.

  1. Filé očistíme, prekrojíme na dve časti, pokvapkáme polovicou citróna,

posypeme troškou soli a bieleho korenia. Vložíme na rozohriatu panvicu s trochou olivového oleja a z každej strany opekáme približne 8 minút.

  1. Na tanier naservírujeme kuskus, kúsky filé, nadrobno nasekané orechy a všetko posypeme čerstvým kôprom.