Doba prípravy: 1 hodina
Počet porcií: 4
- 1 kg Tesco bravčového karé • ½ lyžičky soli • lyžička čierneho
korenia • 3 lyžice oleja • 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku • 5 lyžíc nahrubo nasekaného petržlenu • 2 lyžice nastrúhanej citrónovej kôry
- 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy • 100 g strúhanky • 2 lyžice dijonskej horčice
REĎKVIČKOVÝ ŠALÁT S RUKOLOU A CHERRY PARADAJKAMI: • hrsť
reďkvičiek • 5 červených koktailových
paradajok • 3 hrnčeky rukoly • lyžica olivového oleja • lyžica citrónovej šťavy
- štipka čierneho korenia • štipka soli
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- Reďkvičky nakrájame na tenké plátky, vložíme do misky, pridáme
umytú rukolu, na polovicu prerezané cherry paradajky a omáčku pripravenú zo zvyšných surovín. Všetko zmiešame a odložíme asi na 10 minút.
- Rúru predhrejeme na 200°C, na pripravenú panvicu dáme lyžicu oleja
a osušený celý kúsok karé, ochutíme soľou a korením a opekáme z každej strany asi 10 minút.
- Následne zmiešame strúhanku, pol lyžičky soli, lyžičku čierneho korenia, 3 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 5 lyžíc nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej kôry a citrónovú šťavu
v malej miske tak, aby sa vytvorila pasta.
- Vrchnú časť karé potrieme trochou dijonskej horčice, následne potrieme celé mäso pastou a prikryjeme alobalom.
5. Vložíme do rúry na 50 minút, po vytiahnutí odstránime alobal a pečieme ďalších 15 minút. Nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm a podávame s reďkvičkovým