BRAVČOVÉ KARÉ V PETRŽLENOVEJ KRUSTE A REĎKVIČKOVÝM ŠALÁTOM

15. januára 2021

Doba prípravy: 1 hodina

Počet porcií: 4

  • 1 kg Tesco bravčového karé • ½ lyžičky soli • lyžička čierneho

korenia • 3 lyžice oleja • 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku • 5 lyžíc nahrubo nasekaného petržlenu • 2 lyžice nastrúhanej citrónovej kôry

  • 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy • 100 g strúhanky • 2 lyžice dijonskej horčice

REĎKVIČKOVÝ ŠALÁT S RUKOLOU A CHERRY PARADAJKAMI: • hrsť

reďkvičiek • 5 červených koktailových

paradajok • 3 hrnčeky rukoly • lyžica olivového oleja • lyžica citrónovej šťavy

  • štipka čierneho korenia • štipka soli
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu

 

  1. Reďkvičky nakrájame na tenké plátky, vložíme do misky, pridáme

umytú rukolu, na polovicu prerezané cherry paradajky a omáčku pripravenú zo zvyšných surovín. Všetko zmiešame a odložíme asi na 10 minút.

  1. Rúru predhrejeme na 200°C, na pripravenú panvicu dáme lyžicu oleja

a osušený celý kúsok karé, ochutíme soľou a korením a opekáme z každej strany asi 10 minút.

  1. Následne zmiešame strúhanku, pol lyžičky soli, lyžičku čierneho korenia, 3 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 5 lyžíc nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej kôry a citrónovú šťavu

v malej miske tak, aby sa vytvorila pasta.

  1. Vrchnú časť karé potrieme trochou dijonskej horčice, následne potrieme celé mäso pastou a prikryjeme alobalom.

5. Vložíme do rúry na 50 minút, po vytiahnutí odstránime alobal a pečieme ďalších 15 minút. Nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm a podávame s reďkvičkovým