ŠPENÁTOVO-BROKOLICOVÝ KRÉM S TEKVICOVÝMI A SLNEČNICOVÝMI SEMIENKAMI

26. marca 2021

Čas prípravy: 20 min.

Počet porcií: 2

  • 250 g baby špenátu • 1 malá biela cibuľa • 1 malá brokolica • 250 g mrazeného hrášku • 750 ml zeleninového vývaru • 1 polievková lyžica olivového oleja • ½ čajovej lyžičky soli • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia • 2 veľké zemiaky • 2 ošúpané strúčiky cesnaku

NA OZDOBENIE:

  • 1 polievková lyžica tekvicových semiačok • 1 polievková lyžica slnečnicových semiačok • malá hrsť petržlenovej vňate • ½ čajovej lyžičky čili vločiek • 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  1. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji.
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný špenát, mrazený hrášok, brokolicu rozdrobenú na ružičky, pretlačený cesnak, zemiaky nakrájané na malé kocky, soľ a čierne korenie. Smažíme v hrnci asi tri minúty.
  3. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme na stredne silnom plameni približne 20 minút.
  4. Na záver všetko rozmixujeme, posypeme opraženými slnečnicovými a tekvicovými semiačkami, pridáme biely jogurt a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a čili vločkami.