BRAVČOVÉ KARÉ V CESNAKOVEJ KRUSTE S TRSTINOVÝM CUKROM A ŠALÁTOM Z HRÁŠKU A PÓRU

31. marca 2021

Čas prípravy: 45 min.

Počet porcií: 4

  • 1 kg Tesco bravčového karé • ½ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky korenia • 6 strúčikov ošúpaného cesnaku
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru • 2 polievkové lyžice oleja • 2 póry • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 300 g hrášku • 250 g údenej slaniny • 1 čajová lyžička údenej papriky • 50 g parmezánu
  1. Pripravíme si zeleninu. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme slaninu nakrájanú na veľké kocky a pór nakrájaný na kúsky. Orestujeme a pridáme údenú paprika a hrášok. Dosolíme podľa chuti.
  2. Podlejeme vodou, dusíme 5 minút a následne posypeme nastrúhaným parmezánom.
  3. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, vložíme naň mäso a osušíme ho papierovou utierkou. V malej miske zmiešame cesnak, cukor, soľ, korenie a zvyšný olej. Miešame, kým nevznikne pasta.
  4. Pastou potrieme mäso, vložíme ho do rúry predhriatej na 185 °C a pečieme 45 minút. Podávame so zeleninou.