HOVÄDZIE BULGOGI S PA KIMCHI A RYŽOU

2. apríla 2021

Čas prípravy: 1 hod. a 10 min.,

pa kimchi 2 dni

Počet porcií: 4

  • 1 kg Tesco hovädzieho zadného stehna • 3 stredne veľké cibule
  • 1 stredne veľká mrkva • 1 malá čili paprička • 150 g hríbov enoki
  • 250 ml vody • 1 polievková lyžica sójovej omáčky • 1 polievková lyžica olivového oleja • polovica póru • 100 g jazmínovej ryže

MARINÁDA:

  • 2 čajové lyžičky sezamu • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky • 125 ml vody • 4 polievkové lyžice trstinového cukru • 2 polievkové lyžice ryžového vína • 3 ošúpané strúčiky cesnaku • 2 polievkové lyžice sezamového oleja • 1 čajová lyžička korenia

PA KIMCHI:

  • 7 jarných cibuliek • 2 malé čili papričky • 1 čajová lyžička sušeného čili • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 pór (biela časť) • 100 g zázvoru • 7 ošúpaných strúčikov cesnaku • 150 ml rybacej omáčky
  • 50 ml vody • 50 g ryžovej múky • 3 – 4 polievkové lyžice cukru

NA OZDOBU: sezam

  1. Pripravíme pa kimchi. Cesnak pretlačíme, pór nakrájame na pásiky, čili a zázvor nadrobno a zmiešame v miske so zvyškom ingrediencií. Natiahneme si rukavice a vzniknutú zmes dôkladne rozotrieme na jarnú cibuľku. Každú cibuľku v strede zaviažeme na uzol. Uložíme do vzduchotesnej nádoby a necháme naložené v chladničke dva dni.
  1. Mäso nakrájame na malé, asi 3 cm široké prúžky. V miske zmiešame ingrediencie na marinádu, vložíme do nej mäso, dobre premiešame a necháme zakryté odstáť minimálne 30 minút.
  1. Ryžu pripravíme podľa návodu.
  2. Na grilovacej panvici opečieme namarinované mäso a na veľkom plameni ho orestujeme. Občas premiešame, kým mäso neskaramelizuje.
  3. Cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké pásiky. Čili, enoki hríby a pór nakrájame nadrobno. Vložíme na rozpálenú panvicu s olejom a restujeme asi 5 minút. Pridáme mäso a zalejeme vodou, 1 PL sójovej omáčky a zvyškom marinády. Restujeme 3 minúty.
  4. Podávame posypané sezamom. Ako prílohu podávame kimchi a ryžu.