Čas prípravy: 1 hod. a 10 min.,
pa kimchi 2 dni
Počet porcií: 4
- 1 kg Tesco hovädzieho zadného stehna • 3 stredne veľké cibule
- 1 stredne veľká mrkva • 1 malá čili paprička • 150 g hríbov enoki
- 250 ml vody • 1 polievková lyžica sójovej omáčky • 1 polievková lyžica olivového oleja • polovica póru • 100 g jazmínovej ryže
MARINÁDA:
- 2 čajové lyžičky sezamu • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky • 125 ml vody • 4 polievkové lyžice trstinového cukru • 2 polievkové lyžice ryžového vína • 3 ošúpané strúčiky cesnaku • 2 polievkové lyžice sezamového oleja • 1 čajová lyžička korenia
PA KIMCHI:
- 7 jarných cibuliek • 2 malé čili papričky • 1 čajová lyžička sušeného čili • 2 polievkové lyžice oleja
- 1 pór (biela časť) • 100 g zázvoru • 7 ošúpaných strúčikov cesnaku • 150 ml rybacej omáčky
- 50 ml vody • 50 g ryžovej múky • 3 – 4 polievkové lyžice cukru
NA OZDOBU: sezam
- Pripravíme pa kimchi. Cesnak pretlačíme, pór nakrájame na pásiky, čili a zázvor nadrobno a zmiešame v miske so zvyškom ingrediencií. Natiahneme si rukavice a vzniknutú zmes dôkladne rozotrieme na jarnú cibuľku. Každú cibuľku v strede zaviažeme na uzol. Uložíme do vzduchotesnej nádoby a necháme naložené v chladničke dva dni.
- Mäso nakrájame na malé, asi 3 cm široké prúžky. V miske zmiešame ingrediencie na marinádu, vložíme do nej mäso, dobre premiešame a necháme zakryté odstáť minimálne 30 minút.
- Ryžu pripravíme podľa návodu.
- Na grilovacej panvici opečieme namarinované mäso a na veľkom plameni ho orestujeme. Občas premiešame, kým mäso neskaramelizuje.
- Cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké pásiky. Čili, enoki hríby a pór nakrájame nadrobno. Vložíme na rozpálenú panvicu s olejom a restujeme asi 5 minút. Pridáme mäso a zalejeme vodou, 1 PL sójovej omáčky a zvyškom marinády. Restujeme 3 minúty.
- Podávame posypané sezamom. Ako prílohu podávame kimchi a ryžu.