ROLÁDA Z KRÁLIČIEHO MÄSA S PEČENOU ZELENOU FAZUĽKOU A KÔPROM

5. apríla 2021

Čas prípravy: 1 hod. a 40 min.

Počet porcií: 3

  • 1 Tesco králik bez hlavy • 2 ošúpané strúčiky cesnaku • 1 polievková

lyžica oregana • 1 polievková lyžica rozmarínu • 8 plátkov slaniny

  • 250 ml bieleho suchého vína • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli

PLNKA:

  • 1 fenikel • 280 g artičok v olivovom oleji • ½ čajovej lyžičky soli • 1 cibuľa
  • 1 polievková lyžica oleja • 50 g ovčieho syra pecorino • 125 ml vody

PEČENÁ ZELENÁ FAZUĽKA:

  • 250 g zelenej fazuľky • ½ čajovej lyžičky hrubozrnnej soli • ½ čajovej lyžičky karí • ½ čajovej lyžičky

bylinkového korenia • 2 polievkové lyžice olivového oleja • hrsť kôpru

  • slnečnicové semiačka

DRESING:

  • 1 citrón • 1 strúčik cesnaku • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica medu • ½ čajovej lyžičky soli • ½ čajovej lyžičky korenia • ½ čajovej lyžičky

sušeného tymianu

  1. Pripravíme si plnku. Cibuľu a fenikel nakrájame na drobné kúsky. Osmažíme na oleji, kým nesčervenejú. Pridáme trošku vody a dusíme asi 5 minút. Následne zmiešame s artičokami nakrájanými na štvrtky a nastrúhaným ovčím syrom pecorino.
  1. Králika vykostíme. Dôkladne ho umyjeme a osušíme, ochutíme soľou a čiernym korením, sušenými bylinkami a na kocky nakrájaným cesnakom. Mäso naplníme pripravenou zmesou z bodu 1.
  2. Mäso zavinieme spolu s plátkom slaniny. Všetko prikryjeme alobalom.
  3. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme 45 minút. Následne odstránime alobal, podlejeme bielym suchým vínom a ďalej pečieme približne 20 minút.
  4. Príprava fazuľky: Fazuľku varíme vo vriacej vode asi 8 minút, potom ju preložíme do žiaruvzdornej nádoby a premiešame s koreninami a olejom. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C asi na 15 minút. Podávame posypanú kôprom.
  1. Citrónový dresing pripravíme tak, že v miske zmiešame citrónovú šťavu, koreniny, najemno nakrájaný cesnak, olivový olej a med.
  2. Roládu podávame s pečenou fazuľkou a citrónovým dresingom.